АМБАСАДОРОТ НА УНГАРИЈА ЈА ПОСЕТИ ОПШТИНА БИТОЛА

АМБАСАДОРОТ НА УНГАРИЈА ЈА ПОСЕТИ ОПШТИНА БИТОЛА

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Амбасадорот на Унгарија во Република Македонија Н.Е д-р Ласло Иштван Дукс, заедно со почесниот унгарски конзул во Битола Сашо Јанакиевски и делегација од други соработници, денес ја посетија Општина Битола, при што имаа работна средба со градоначалничката на Битола, м-р Наташа Петровска. На средбата, се разговараше за можностите за понатамошно зајакнување на соработката помеѓу Битола и градовите од Унгарија, со посебен акцент на унапредување на соработката во стопанството, културата и спортот, како и реализација на конкретни проекти кои ќе дадат голем бенефит во целокупниот напредок на општините. Исто така, на денешната средба беше иницирано и преземање конкретни чекори за збратимување на Битола со град од Унгарија, што исто така е во функција на зголемување на перспективите за развој.