БИТФЕСТ – 2015 Мултимедијален настан „Писмо на Кристи“ – во чест на Кристи Бомбол

БИТФЕСТ – 2015 Мултимедијален настан „Писмо на Кристи“ – во чест на Кристи Бомбол

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Писмо за Кристи“ е насловот на мултимедијалниот настан кој во чест на проф. д-р Кристи Бомбол  се одржи во Завод и Музеј – Битола  во рамки на „Бит-фест“
Покрај поетско читање според тријадите на Шандор Вереш во писмото до Бела Хамваш, ќе биде отворена самостојна изложба со графики на Славица Јанешлиева, а најавено е и одржување на концерт на Гоце Мицанов трио.

BF15_kristi_1 BF15_kristi_2 BF15_kristi_3 BF15_kristi_4