БИТ ФЕСТ: ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ „ТРИ ТОЧКИ“

БИТ ФЕСТ: ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ „ТРИ ТОЧКИ“

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Во рамките на БИТ ФЕСТ 2018, пред Домот на АРМ беше отворена изложбата на фотографии насловена „ТРИ ТОЧКИ“.

Проектот „ТРИ ТОЧКИ“ е во организација и реализација на членовите на Фото клубот „Стеван Наумов-Стив“  кој работи во состав на Народна техника-Битола.

Најголемиот број од учесниците се млади до 21 година, кои за првпат се сретнале со начинот на изработка на фотографии во фото школата, која се одржува секоја година и на која земаат учество околу 25 млади таленти од нашиот град. Но, има и искусни и докажани  фотографи – наградувани на престижни изложби и фото натпревари во земјата и странство.

Изложбата на фотографии претставува можност за директно креативно ангажирање на млади, истата е со препознатливи вредности и претставува освежување во богатата фотографска традиција на Битола.