БИТ ФЕСТ: КОНЦЕРТ НА КЛАРИНЕТИ И ПИЈАНО

БИТ ФЕСТ: КОНЦЕРТ НА КЛАРИНЕТИ И ПИЈАНО

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Во НУ Завод и музеј се одржа концерт на два кларинети и пијано, во изведба на Марјан Бакревски – кларинет, Игор Бакревски – кларинет и Верица Дивитарова – пијано. На концертот беше изведена следната програма: Ф. Менделсон оп. 113 – Концертна пиеса бр. 1, Ф. Менделсоноп. 114 – Концертна пиеса бр. 2, А. Понкиели – Сostanok (Il Convegno) и Б. Милошевич (ар. Анте Гргин) – Хамеум Свита.