БИТ ФЕСТ: „ПАТУВАЊЕТО НА ЕДЕН ОБЛАК“ – ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА НА БАБЕЦ ТЕАТАР

БИТ ФЕСТ: „ПАТУВАЊЕТО НА ЕДЕН ОБЛАК“ – ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА НА БАБЕЦ ТЕАТАР

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

На Новата сцена во НУ Центар за култура, беше одиграна театарската претставата на Бабец театар, насловена „Патувањето на еден облак“. Автор на текстот е Роберто Фрабети од Италија, уметничкото оформување е на Јулијана Мирчевска, а актерската игра е на Соња Ошавкова и Веда Мавровска. Со оваа претстава која беше проследена од многубројна публика, започнува соработката на Бабец театарот со италијанскиот автор Роберто Фрабети, а претставата станува дел од новиот проект на Бабец театар „Театар од пелени“.