ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ИДЕЕН И ОСНОВЕН ПРОЕКТ ЗА ГАСИФИКАЦИЈА НА БИТОЛА

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ИДЕЕН И ОСНОВЕН ПРОЕКТ ЗА ГАСИФИКАЦИЈА НА БИТОЛА

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Во рамките на денешната седница на регионалната стопанска комора, Општина Битола имаше презентација на идеен и основен проект за основна дистрибутивна гасоводна мрежа во Битола и телекомуникациски коридор. Пред битолските стопанственици беше презентиран проектниот план во кој беа образложени фазите и динамиката на нивната реализација, можните ризици, како и рамковниот буџет по години и фази на градба. Беше потенцирана важноста на деловната заедница, не само како потрошувачи, туку и како активни учесници во градењето на инфраструктурата. Исто така, беше договорено откако ќе започне изработката на идејниот проект, во една фаза од изработката и стопанствениците да бидат консултирани со свои идеи.