ТРАДИЦИОНАЛНА НОЌНА АТЛЕТСКА ТРКА

ТРАДИЦИОНАЛНА НОЌНА АТЛЕТСКА ТРКА

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Во организација на Сојузот на спортови од Битола и во соработка со општина Битола, како дел од четвртоноемвриската програма, се одржа 58 традиционална ноќна атлетска трка. На трката учество зедоа над 1200 битолчани, ученици од основните и средните училишта од општината, студенти и други граѓани. Многубројната публика и натпреварувачите ги поздрави градоначалничката на општина Битола, м-р Наташа Петровска, која на неколку поединечни победници им ги врачи  наградите и медалите. На настанот присуствуваа и советници од Советот на општина Битола, кои исто така доделија неколку награди и медали. Според освоените резултати, екипен победник во основните училишта е ОУ „Коле Канински“, а во средните училишта СОУ Гимназија „Јосип Броз Тито“.