БИТ ФЕСТ 2011 – концерт "Music progressive quartet"

БИТ ФЕСТ 2011 – концерт "Music progressive quartet"

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Препознатлив по композициите со традиционална музика Music Progressive Quartet свој концерт одржаа пред битолската магаза.

Во нивните композиции најчесто се користат теми и мотиви од македонската традиционална музика, но и мотиви од други фолклорни подрачја и сето тоа изведено на инструменти кои најчесто се застапени во класичната музика како што се обоата, виолината, виолата и виолончелото.

Во 2010 Music Progressive Quartet го издаде својот прв носач на звук
насловен како ,,Stream”.