News

СООПШТЕНИЕ

На  19.05.2015 година градоначалникот на општина Битола д-р. Владимир Талески потпиша договор со министерот  за животна средина Нурхан Изаири за...

ДЕТСКИ СЕМАФОР 2015

Денес се одржа 50-тиот традиционален  натпревар  „ Детски семафор “,  под спонзорство на Општина Битола. Целта на истиот  е унапредување...

ОБЕЛЕЖАН 9 МАЈ ДЕНОТ НА ЕВРОПА

Општина Битола во соработка со  ЕУ инфо точката и Делегација на ЕУ и оваа година  се вклучија во обележувањето на...