Uncategorized

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЊАНОВСКИ НА СРЕДБАТА ФРАНЦИЈА-БАЛКАН МЕЃУ ПРАТЕНИЦИ И ПРЕТСТАВНИЦИ НА ЛОКАЛНИТЕ ВЛАСТИ

Градоначалникот на општина Битола Тони Коњановски е учесник на средбата Франција-Балкан меѓу пратеници и претставници на локалните власти, која се...

СО ФУДБАЛСКИОТ НАТПРЕВАР ПОМЕЃУ „ПЕЛИСТЕР“ И „ВАРДАР“, ВО САБОТА, ЗА ПРВПАТ СЕ ОТВОРААТ ВРАТИТЕ ЗА ВЛЕЗ НА НОВАТА ТРИБИНА НА СТАДИНОТ ВО БИТОЛА

Со „вечното македонско дерби“ помеѓу ривалите, фудбалскиот клуб „Пелистер“ од Битола и ФК „Вардар“ од Скопје, в сабота од 13.00...

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЊАНОВСКИ ИНИЦИРАШЕ ОТПОЧНУВАЊЕ НА ПОСТАПКАТА ЗА РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО ГРЕЕЊЕТО ВО ДЕТСКАТА ГРАДИНКА „КОЛИБРИ“

Цевниот систем кој е стар колку и објектот на детската градинка „Колибри“, е главната причина поради која неодамна се појави...

СОСТАНОК НА ЗАЕДНИЧКИОТ КОНСУЛТАТИВЕН КОМИТЕТ МЕЃУ МАКЕДОНИЈА И КОМИТЕТОТ НА РЕГИОНИТЕ НА ЕУ

Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, денеска присуствуваше на дваесеттиот состанок на Заедничкиот консултативен комитет меѓу Република Македонија и Комитетот...