Uncategorized

ОБЈАВЕН ЈАВЕН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА 15 СТИПЕНДИИ ЗА УПИС НА СТУДЕНТИ НА ДОДИПЛОМСКИ СТУДИИ ОД ПРВ ЦИКЛУС НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ЗА ТУРИЗАМ И МЕНАЏМЕНТ ОД СКОПЈЕ

Општина Битола во соработка со Универзитетот за туризам и менаџмент од Скопје доделува 15 стипендии за упис на додипломски студии...

БИТ ФЕСТ: СВЕЧЕНО ОТВОРЕНО 52 ИЗДАНИЕ НА РЕПУБЛИЧКИОТ ФЕСТИВАЛ НА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ „ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ“ БИТОЛА

Со орото „Комитско“ во изведба на КУД „Илинден“, на Ракометното игралиште во Битола, свечено беше отворено 52 издание на Републичкиот...

БИТОЛСКАТА КОЊАНИЦА „ГАЛОП“ ТРГНА КОН КРУШЕВО

Битолска коњаница „Галоп“ своето седумдневно патување  до Крушево, го започнa денес од Офицерскиот дом во Битола, а потоа продолжи по Широк сокак, до Саат Кулата, по Булевар 1-ви Мај се до Црквата „Архангел Гаврил’ во Довлеџик каде беа пречекани од Градоначалникот на...