ПОСТАВЕН КАМЕН ТЕМЕЛНИКОТ НА НОВИОТ ПРОТИВПОЖАРЕН ДОМ

ПОСТАВЕН КАМЕН ТЕМЕЛНИКОТ НА НОВИОТ ПРОТИВПОЖАРЕН ДОМ

Откако заврши расчистувањето на теренот на стариот и руиниран магацински простор во старата касарна, денес на оваа локација беше поставен камен темелникот на новиот противпожарен дом.

Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски и секретарот на општината Борче Димитровски, извршија увид на почетокот на изградбата на новиот објект, кој е од големо значење покрај за општина Битола и за околните општини Новаци и Могила.

Новиот објект на површина од 1600 квдратни метри се очекува до карабина да биде завршен до крајот на календарската година.