user1 user1

Author Archives: user1 user1

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА БИТОЛА РАСПИШУВА КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ИДЕЈНО РЕШЕНИЕ ЗА СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВЕН ЦЕНТАР

Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски објави јавен конкурс за избор на идејно решение за спортско рекреативен центар, кое ќе...

БИТОЛЧАНКАТА АНА КОТЕВСКА КОЈА ГО ИСКАЧИ ВРВОТ ЧИМБОРАЗО ДЕНЕС НА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЊАНОВСКИ

Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, денес одржа состанок со битолчанката Ана Котевска, која го искачи врвот Чимборазо, најодалечената точка...

ПОСТИГНАТ ДОГОВОР ЗА СОРАБОТКА НА ОПШТИНА БИТОЛА И ФК ПЕЛИСТЕР СО ФУДБАЛСКИОТ КЛУБ „БЕНФИКА“ ОД ПОРТУГАЛИЈА

Како резултат на соработката која ја воспостави општина Битола со Фудбласкиот клуб Бенфика од Португалија, претставници од нивната светски најдобра...

ОПШТИНАТА ПОДДРЖУВАЧ НА КОМПАНИИТЕ ВО РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ И НАДМИНУВАЊЕ НА ПРЕДИЗВИЦИТЕ

Регионалната стопанска комора со седиште во Битола, денес ја одржа седмата пленарна седница, на која присуствуваа повеќе претставници на бизнис...