БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ:КРАЛ ЛИР

БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ:КРАЛ ЛИР

Еден сосема поинаков Крал Лир, адаптиран во монодрама, публиката имаше можност да проследи во рамките на Битола Шекспир фестивалот во изведба на познатата финска актерка Нина Салинен. Со оваа претстава Битола Шекспир фестивалот понуди уште една исклучителна фестивалска вечер.