ЗАПОЧНУВА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦАТА „РУЗВЕЛТОВА“

ЗАПОЧНУВА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦАТА „РУЗВЕЛТОВА“

Општина Битола, од утре 11.03.2021 започнува со реконструкција на улицата „Рузвелтова“, на потегот од преминот кај поранешното Кино „Македонија“ до поврзувањето со улицата „Добривое Радосављевиќ“, кај главната пошта.

Се известуваат граѓаните дека, на овој потег градежните активности во следните денови ќе се извршуваат интензивно, а со цел непречено одвивање на истите, потребно е пешачката зона да биде слободна, односно на истата да нема паркирани возила.