ЗИМСКА ПРИКАЗНА: ДОЧЕК НА НОВАТА 2023 ГОДИНА

ЗИМСКА ПРИКАЗНА: ДОЧЕК НА НОВАТА 2023 ГОДИНА

Битолчани синоќа покажаа како се прави градски дочек на една Нова Година. Зимска приказна во финалната 8 вечер го доби најдобриот подарок….Платото пред Офицерски беше претесно за сите наши сограѓани и гости кои одлучија да ја дочекаат Новата 2023 во Битола на настанот кој полека станува туристичка дестинација, а Битола ја става на картата на градови кои имаат новогодишен дочек кој треба да се доживее.
БИТОЛЧАНИ знаат како да го ОСВЕТЛАТ својот ГРАД….Покажавме дека некогаш не се потребни милион светла за да ви биде добро, добра е ЕДНА СВЕТЛИНА за да имаме ПРАЗНИЧНА ЗИМСКА ПРИКАЗНА.

Програма на Дочекот на Новата 2023 година

19:00 – 20:00 – Мултимедијален спектакл за деца и возрасни ,, ЗИМСКА ПРИКАЗНА“ адаптација на приказната „Снежната кралица„ на Ханс Кристијан Андерсен
20:30 – 22:00 – LUCENT
22:00 – 00:00 – ИСМАИЛ ЛУМАНОВСКИ & ЉУБОЈНА
00:00 – 02:00 – НИКОЛА ЗАЦЕСКИ & ГРУПА МЕЛЕМ