Uncategorized

РЕШЕНИ 2096 ПРЕДМЕТИ ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈА, ОПШТИНАТА ОБЈАВУВА ЛИСТА НА ГРАЃАНИ КОИ ТРЕБА ДА ПОДИГНАТ ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ДОЗАВРШУВАЊЕ НА ПОСТАПКИТЕ

Секојдневно се зголемува бројот на предмети за кои општината ја завршила постапката за легализација, односно стекнување на правен статус на...

ПРЕД ЗАВРШНИОТ ТУРНИР НА КУПОТ НА МАКЕДОНИЈА, КОШАРКАРИТЕ ОД КК ПЕЛИСТЕР АД БИТОЛА НА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЊАНОВСКИ

Пред завршниот турнир на Купот на Македонија во кошарка, кој започнува утре во Скопје и ќе трае до недела, кошаркарите...

БИТОЛСКИТЕ СПАСУВАЧИ КОИ СЕ ВРАТИЈА ОД ТУРЦИЈА, ЗА ХУМАНОСТА И ПОЖРТВУВАНОСТА НАГРАДЕНИ ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЊАНОВСКИ

Битолските спасувачи Петар Нолев, Зоран Балуловски, Владо Николовски, Петре Илиоски и Игор Радичовски, утрово се вратија од турскиот град Адијаман,...

СО ЖЕЛБИ ЗА БОГАТ РОД И УСПЕШНА РАБОТА, НО И СО НАЈАВА ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ВО РУРАЛНИТЕ СРЕДИНИ, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЊАНОВСКИ ИМ ГО ЧЕСТИТА „СВЕТИ ТРИФУН“ НА ЛОЗАРИТЕ И ГРАДИНАРИТЕ

По повод денешниот христијански празник „Свети маченик Трифун“,  Денот на заштитникот на лозарите и градинарите, градоначалникот на општина Битола, Тони...