Uncategorized

БИТОЛСКИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ ИСКРА И ОЛЕГ КОИ БЕА ДЕЛ ОД МАКЕДОНСКИОТ ТИМ НА МЕЃУНАРОДНИОТ НАТПРЕВАР ВО БОГОТА, КОЛУМБИЈА НА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЊАНОВСКИ

На покана на градоначалникот, Тони Коњановски, денес, општина Битола ја посетија двајцата ученици од прва година од СОУ Гимназија „Јосип Броз...

ВРАЌАЊЕ НА ФК ПЕЛИСТЕР ВО ПРВАТА ЛИГА, ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ШКОЛАТА И ПОДОБРУВАЊЕ НА СПОРТСКАТА ИНФРАСТРУКТУРА, НАЈАВИ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА КЛУБОТ, МИТКО СТОЈКОВСКИ НА ДЕНЕШНАТА ЗАЕДНИЧКА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЊАНОВСКИ

Новиот претседател на Фудбалскиот клуб „Пелистер“ Митко Стојковски и градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, денеска информираа за идните планови...

ОПШТИНА БИТОЛА ЌЕ ОБЕЗБЕДИ ФИНАНСИСКА ПОМОШ ЗА СЕМЕЈСТВАТА НА НАСТРАДАНИТЕ ОД ЗЕМЈОТРЕСОТ ВО ТУРЦИЈА И СИРИЈА

На иницијатива на градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски и претседателката на Советот, Габриела Илиевска, во среда ќе се одржи...