Збратимени градови

Збратимени градови

 

Општина Битола има воспоставено односи на соработка со повеќе општини и градови од странство:

 

 1. Епинал, Република Франција 1976 год.
 2. Крањ, Република Словенија 1976 год.
 3. Пожаревац, Република Србија 1976 год.
 4. Трелеборг,  Шведска 1981 год.
 5. Рокдаел, Сиднеј Австралија 1985 год.
 6. Бурса, Република Турција 1995 год.
 7. Плевен, Република Бугарија 1999 год.
 8. Пушкин, Санк Петербурк, Руска Федерација 2005 год.
 9. Кременчук, Украина 2006 год.
 10. Белград, Општина Стари град Република Србија 2006 год.
 11. Виена Центар 2006 год.
 12. Велико Тарново, Република Бугарија 2006 год.
 13. Нижни Новгород,  Руска Федерација 2008 год.
 14. Ријека, Република Хрватска 2011 год.
 15. Нингбо, Република Кина 2014 год.