ТРКА ЗА МИР

ТРКА ЗА МИР

poster_tm_001GRB-3poster_tm_0011

PEACE RUN

ТРКА ЗА МИР

ОПШТИНА БИТОЛА ВЕ ПОКАНУВА НА ТРАДИЦИОНАЛНАТА

ТРКА ЗА МИР“ – ШРИ ЧИНМОЈ

Трката на мирот претставува најдолгиот и најголемиот напор кој што е организиран на локално и глобално ниво за мир во светот, а факелот на мирот досега има посетено повеќе од 140 нации.

Во Општина Битола, факелот на мирот ќе влезе од автопатот кај кружниот тек Дулие, ќе се движи по ул.Филип Втори Македонски, продолжува кај паркинг просторот кај Саат Кулата, а ќе биде предаден на Плоштад Магнолија

датум: 26.09.2016 (понеделник)

време: 14:00.ч