АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛИЦА АПОСТОЛ ЗДРАВЕВСКИ

АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛИЦА АПОСТОЛ ЗДРАВЕВСКИ

Во населбата Буковски ливади, во тек се инфраструктурни активности на улицата Апостол Здравевски. Градоначалникот на Општина Битола, на денешната прес конференција ја информираше јавноста за текот на активностите: „Атмосферската канализацијата се поставува во должина од 850 метри и за неколку дена ќе биде асфалтирана целата улица. Во оваа населба интервенирано е повеќепати со пробивање и асфалтирање на улици и други инфраструктурни активности, како и градежни интервенции на училиштето и други инфраструктурни проекти од значење за мештаните, изјави градоначалникот на Општина Битола, д-р Владимир Талески. Вкупната вредност за реализацијата на проектот за изградба на атмосферска канализација и асфалтирање на улицата Апостол Здравевски, изнесува 21 милион денари. Општина Битола, во моментот реализира повеќе градежни активности, меѓу кои: изградба на игралиштето во с.Крклино, инфраструктурни активности на ул. Димитар Робев, во тек се интензивни градежни активности со промена на канализациона и водоводна мрежа и асфалтирање на улица Кузман Јосифовски, активности на ул.Големо Езеро и други проекти за подобрување на инфраструктурните услови во општината.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC