БИТОЛЧАНКИ ЌЕ ГИ БРАНАТ ДРЖАВНИТЕ БОИ НА СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО ВО КУГЛАЊЕ ДО 18 ГОДИНИ

БИТОЛЧАНКИ ЌЕ ГИ БРАНАТ ДРЖАВНИТЕ БОИ НА СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО ВО КУГЛАЊЕ ДО 18 ГОДИНИ

Непосредно пред заминувањето на Светското првенство во куглање за натпреварувачки до 18 години, кое викендов започнува во Словенија, градоначалничката Наташа Петровска се сретна со нашите репрезентативки и нивниот тренер, при што им посака многу успеси во тамошните натпревари.

Девојките, заедно со тренерот Игор Михајловски, изразија посебна благодарност до градоначалничката Петровска за создадените услови за тренинг и поддршката која ја добиваат од општината.

За прв пат во историјата на овој спорт во земјава, сите репрезентативки се од Битола.

#ОДИМЕНАСВЕТСКО