БИТФЕСТ – 2015 „Битолска музичка вртелешка“

БИТФЕСТ – 2015 „Битолска музичка вртелешка“

Телевизија„Орбис“ и Бит Фест  ја продолжуваат традицијата. Во рамките на најдолгото културно лето во Македонија се одржа манифестацијата Битолска вртелешка 2015.
Ансамблот на фолклорот КУД „Гоце делчев“ во градскиот парк пред многубројната публика ги изведи изворните македонски ора: Право, Шетано, Црногорка, Буфчанско, Пајдушко, Каламатјана Германче, Мрица, Елено моме, Циганчица , Куцано

BF15_vrteleska_1 BF15_vrteleska_2 BF15_vrteleska_3 BF15_vrteleska_4