БИТФЕСТ – 2015 Концерт на мандолинскиот оркестар при КУД Стив Наумов

БИТФЕСТ – 2015 Концерт на мандолинскиот оркестар при КУД Стив Наумов

Мандолинскиот оркестар при КУД „Стив Наумов“ кај споменикот Стив Наумов ја имаше честа да ја воодушеви битолската публика со композии на Бокерини, Шуман, Брамс, Николовски, трајковски, Штраус и монти.
Концертот на мандолинскиот оркестар беше под диригентска палка на Нико Наумов,а Соло мандолина беше Иванов Иле.

BF15_mandolinski_1 BF15_mandolinski_2 BF15_mandolinski_3