БИТФЕСТ 2015 – Музеите на Битола

БИТФЕСТ 2015 – Музеите на Битола

„Музеите на Битола“- документарец фокусиран на музејското богатство на Битола.

Филмот претставува отворена покана за посетителите на Битола да ги посетат сите музејски поставки во Битола и нејзината околина, бидејќи Битола располага со големо музејско богатство.

Филмот има за цел да ги презентира сите музејски поставки во Битола, Завод Музеј, Спомен собата на Мустафа Кемал Ататурк, Спомен куќите на Гоце Делчев и Стив Наумов, како и музејот на албанската азбука во Битола.

BF15_film_muzei_1 BF15_film_muzei_2 BF15_film_muzei_3