БИТФЕСТ – 2015 Мултимедијален настан „Писмо на Кристи“ – во чест на Кристи Бомбол

БИТФЕСТ – 2015 Мултимедијален настан „Писмо на Кристи“ – во чест на Кристи Бомбол

Писмо за Кристи“ е насловот на мултимедијалниот настан кој во чест на проф. д-р Кристи Бомбол  се одржи во Завод и Музеј – Битола  во рамки на „Бит-фест“
Покрај поетско читање според тријадите на Шандор Вереш во писмото до Бела Хамваш, ќе биде отворена самостојна изложба со графики на Славица Јанешлиева, а најавено е и одржување на концерт на Гоце Мицанов трио.

BF15_kristi_1 BF15_kristi_2 BF15_kristi_3 BF15_kristi_4