БИТФЕСТ – 2015 Мултимедијална колонија Вила Дајмонд

БИТФЕСТ – 2015 Мултимедијална колонија Вила Дајмонд

Од 28 до 30 Јуни во „ Вила Дајмонд – Битола  се одржа меѓународната мултимедијална колонија во рамките на БИТ ФЕСТ 2015.
На мултимедијалната колонија ќе настапат повеќе писатели како Петре Димовски, Мирјана Стојановска, Петко Шипинкаровски, Добре Тодоровски, Кире Неделковски, Зоран Пејковски, Милица Димитријовска – Радевска, Весна Мундишевска – Велјановска, Елена Ѓорѓиевска – Костадиновиќ, Илче Стојановски, Билјана Т. Димко, Елизабета Јончиќ, Никола Илијовски, Филип Димкоски, Наташа Зузаровска, Весна Миркова и други, а истата вечер ќе бидат врачени и наградите Медијала за книжевност, за сликарство, за театар, за археологија и за уметничка фотографија.

BF15_multikolonija_1 BF15_multikolonija_2 BF15_multikolonija_3