БИТФЕСТ – 2015 Поетски фестивал „Поетски синтези“

БИТФЕСТ – 2015 Поетски фестивал „Поетски синтези“

Здружението за наука и култура „НОВА“ на битолската публика им приреди дводневен фестивал каде учество зедоа членови на Друштвото на писатели на Македонија, како и гости од Русија, Унгарија и Србија.На поетскиот фестивал ќе биде доделена традиционалната награда „Поетска муза“.

BF15_poetskisintezi_1 BF15_poetskisintezi_2 BF15_poetskisintezi_3 BF15_poetskisintezi_4 BF15_poetskisintezi_5 BF15_poetskisintezi_6