БИТФЕСТ 2015 – Театарска претстава „Викенд на мртовци“

БИТФЕСТ 2015 – Театарска претстава „Викенд на мртовци“

На античкиот локалитет „Хераклеа“ беше одиграна театарската претстава „Викенд на мртовци“ во реализација на драмското студио Солза и Смеа.

Дејството се случува во провинцики град во Македонија, каде на клиника во главниот град умира сопругата на главниот лик во претставата.

Амфитеатарот на Хераклеа беше исполнет со многубројна публика и многу смеа.

BF15_solza_smea_vm_1 BF15_solza_smea_vm_2 BF15_solza_smea_vm_3 BF15_solza_smea_vm_4