БИТ ФЕСТ:„АНАЛФАБЕТ“ – ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА

БИТ ФЕСТ:„АНАЛФАБЕТ“ – ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА

Во НУ Народен театар Битола гостуваше Народниот театар од Охрид со Театарската претстава „Аналфабет“ комедија, работена според делото на Бранислав Нушиќ во режија на Ѓорѓи Ризески. Играа: Горан Стојаноски – Максим Благадуша, Никола Тодороски – Митре П. Клатипатлак, Стрезо Стаматовски – Румен Вујаклија, Елизабета Стефановска и Магдалена Лапајкоска – Дупева. Сценограф на претставата е Зоран Николовски, а костимите се на Ванчо Василев