БИТ ФЕСТ:„БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ“ – МОНОДРАМА „МАГБЕТ“

БИТ ФЕСТ:„БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ“ – МОНОДРАМА „МАГБЕТ“

Како дел од програмата на Битола Шекспир фестивалот во Народниот театар во Битола беше изведена монодрама по мотиви од трагедијата „Магбет“ на В. Шекспир. Изведбата е од Театар Контра, Спишка Нова Вес / Словачка  во режија, адаптација и дизајн на Клаудина Розин, проект реализиран со поддршка на советот на уметници на Словачка. Монодрамската изведба е на актерот Петар Чижмар.