БИТ ФЕСТ: АРТ ХЕПЕНИНГ „1000 ГОДИНИ ОД ИМЕТО БИТОЛА“

БИТ ФЕСТ: АРТ ХЕПЕНИНГ „1000 ГОДИНИ ОД ИМЕТО БИТОЛА“

Во дворот на КЦ Магаза во организација на Друштвото на ликовни уметници од Битола се одржа АРТ Хепенинг, насловен„1000 – години од името Битола“. Повеќе ликовни уметници од Битола твореа на тема: Битола, создавајќи трајни дела со мотиви од Битола денес и низ историјата.