БИТ ФЕСТ: БИТОЛА БАРА СТРИП

БИТ ФЕСТ: БИТОЛА БАРА СТРИП

Во Фоајето на НУ Центар за култура беше отворена изложбата „Битола бара стрип“, во организација на стрип центар на Македонија со седиште во Велес. Во рамките на настанот беа реализирани и следните активности:
– промоција на наградените дела од 14 от Интернационален стрип салон во Велес
– промоција на подобрите македонски творби од овој конкурс
– промоција и продажба на списанијата „СТРИП КРЕАТОР“ и „АЛМАНАХ“ како и стрип книгите издадени од страна на овој издавач.