БИТ ФЕСТ: БИТОЛА ОТВОРЕН ГРАД: КОНЦЕРТ НА С.А.Р.С

БИТ ФЕСТ: БИТОЛА ОТВОРЕН ГРАД: КОНЦЕРТ НА С.А.Р.С

Голем број битолчани, на Плоштадот Гоце Делчев уживаа во двочасовната музичка забава со белградскиот алтернативен рок бенд С.А.Р.С, кој настапи во рамките на фестивалот „Битола отворен град“, кој е дел од програмата на Битолското културно лето Бит Фест. Фотографиите можат да доловат дел од атмосферата на оваа несекојдневна забава во Битола исполнета со комбинација од поп, рок, реге, хип-хоп и блуз, со елементи од традиционалната српска народна музика, во која битолчани заедно со С.А.Р.С ги пееја познатите хитови.

Покрај “С.А.Р.С.“ на плоштадот за битолчани настапија и „THE PRODIGY live tribute band“ од Белград и “FUNK SHUI” од Скопје.