БИТ ФЕСТ: „БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ“:„СОН НА ЛЕТНАТА НОЌ“

БИТ ФЕСТ: „БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ“:„СОН НА ЛЕТНАТА НОЌ“

Куклениот театар Тандарика од Букурешт, Романија со „Сонот на летната ноќ“ синоќа се претстави пред битолската публика во рамките на петтиот Битола Шекспир фестивал. Претставата е во режија на Кристијан Пепино и истата е наменета за тинејџери и возрасни и е работена според анимациски манир на светла и сенки.