БИТ ФЕСТ: ДЕНОВИ НА РОСТКОВСКИ

БИТ ФЕСТ: ДЕНОВИ НА РОСТКОВСКИ

Во организација на Здружението за Македонско руско пријателство и соработка, продолжуваат активностите за одбележување на деновите во чест на А.А Ростковски. Пред прославата во Буковскиот манастир беше положено свежо цвеќе пред Рускиот крст во градскиот парк во Битола.