БИТ ФЕСТ: „ДЕТЕТО КОЕ НЕ САКАШЕ ДА ЧИТА“ – ДЕТСКА ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА

БИТ ФЕСТ: „ДЕТЕТО КОЕ НЕ САКАШЕ ДА ЧИТА“ – ДЕТСКА ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА

Во НУУБ „Свети Климент Охридски“ беше одиграна театарска претстава за деца „Детето кое не сакаше да чита“. Целта на претставата е да ги мотивира децата повеќе да читаат и кај нив да ја развие љубовта кон читањето.