БИТ ФЕСТ: „ЗЕМЈИНА ХИМНА“

БИТ ФЕСТ: „ЗЕМЈИНА ХИМНА“

Драма, кореодрама, музичко сценски перформанс – ЕНОХ – Скопје. Претставата Земјина химна претставува колаж од етиди, инспирирани од десет големи музички теми на нашата цивилизација. Темите се најразлични, започнувајќи од фолклорната, преку класичната, до рок и современа музика. Претстава зборува со „интернационален јазик“, како што впрочем, тоа го прави музиката. Десет учесници ги нудат своите музички  фаворити во една вечер, покрај оган. Сите заеднички се обидуваат да ја артикулираат темата или идејата од сонгот, напевот, партитурата итн. На крајот се создава претстава наречена Earth hymn (Земјина химна)