БИТ ФЕСТ: КОНЦЕРТ НА ДУХОВНА МУЗИКА НА КУД „СТИВ НАУМОВ“

БИТ ФЕСТ: КОНЦЕРТ НА ДУХОВНА МУЗИКА НА КУД „СТИВ НАУМОВ“

Во Храмот Света Петка, мешаниот хор при КУД Стив Наумов, изведе концерт на духовна музика. Во рамките на концертната програма, присутните имаа можност да ги проследат изведбите на: Јелици во Христа, Тебе поем и Херувимска – Стеван Мокрањац, Богородице Дево – Радујсја – Рахмањинов, Отца и сина, Свјат Свјат, Достојно ест од Атанас Бадев, Величание Кирилу и Методију Тодор Скаловски, Многоја лета од Д.С Бротњански и други дела, изведени под диригентска палка на диригентот Љубомир Трифуновски.