БИТ ФЕСТ: КОНЦЕРТ НА МЛАДИНСКИ МАНДОЛИНСКИ ОРКЕСТАР

БИТ ФЕСТ: КОНЦЕРТ НА МЛАДИНСКИ МАНДОЛИНСКИ ОРКЕСТАР

Во малата сала на Центарот за култура се одржа концерт на младински мандолински оркестар  при КУД „Стив Наумов“ Битола. На концертот беше изведена следната програма:

  • „МЕНУЕТ“  – ЛУИЏИ БОКЕРИНИ
  • „СЕРЕНАДА“ – ФРАНЦ ШУБЕРТ
  • „УНГАРСКИ ТАНЦ“  –  ЈОХАНЕС БРАМС
  • „БАБАМ БИТОЛА“  –  КИРИЛ ТРАЈКОСКИ
  • „ВАРИЈАЦИИ“  –  МИХАЈЛО НИКОЛОВСКИ
  • „ВИНО ЖЕНИ И ПЕСНИ“   –  ЈОХАН ШТРАУС
  • „ДУНАВСКИ БРАНОВИ“  – ЈОХАН ШТРАУС
  • „ХУМОРЕСКА„  –  А.АРОРЖАК
  • „РАДЕТСКИ МАРШ“  – ЈОХАН ШТРАУС
  • „ПОД ИСТОЧНО НЕБО“  – КИРИЛ ТРАЈКОВСКИ

Како солисти на концертот настапија: Филип Нечковски, Валентин Наумов, Никола Чурановски, Александра Гичевска, Васко Ќосевски и Стевче Недановски. Диригент: Нико Наумов.