БИТ ФЕСТ – НУ НАРОДЕН ТЕАТАР “БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ” – В. ШЕКСПИР – СИМБЕЛИН

БИТ ФЕСТ – НУ НАРОДЕН ТЕАТАР “БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ” – В. ШЕКСПИР – СИМБЕЛИН

Одлична актерска игра, поигрување со времињата и стиловите, сценографијата и сценските ефекти, доловени преку борба на сенки, се само дел од критиките за прекрасниот театарски спектакл, прикажан на сцената на Народниот театар во Битола, преку гостувањето на Драмскиот и куклен театар „Иван Радоев“ од Плевен, Бугарија. Гостите од Бугарија преку претставата „Симбелин“ во режија на Лили Абаџиева, прикажаа едно модерно видување на творештвото на Шекспир.