БИТ ФЕСТ: „ПАЈНЦА ФЕСТ“

БИТ ФЕСТ: „ПАЈНЦА ФЕСТ“

Во рамките на програмата на БИТ ФЕСТ, во старата битолска чаршија во организација на групата „Паркети“, се одржа фестивалот „Пајнца фест“. Настапија „High voltage“, „Кактус“, „Чоканче“, „Sound waves“, „Dismay“ и групата „Паркети“. Фестивалот предизвика огромен интерес кај битолската публика, на која и овозможи вистинска прошетка низ времето со најголемите и најпопуларните хитови на овие групи, а пред се незаборавна забава.