БИТ ФЕСТ: РАЗВОЈОТ НА ВЛАШКАТА ЗАЕДНИЦА ВО БИТОЛА

БИТ ФЕСТ: РАЗВОЈОТ НА ВЛАШКАТА ЗАЕДНИЦА ВО БИТОЛА

Културниот, традиционалниот и верскиот развој на Влашката заедница во Битола“, беше насловот на трибината која се одржа во НУУБ „Свети Климент Охридски“, како дел од програмата на Битолското културно лето „Бит Фест“. Мултимедијалното презентирање на документираните материјали, фотографии и видеа, овозможи прошетка низ дел од историското минато на Влашката заедница, при што посебен акцент беше ставен на значењето на Браќата Манаки.