БИТ ФЕСТ: СВЕТСКИ ЏЕЗ ОРКЕСТАР

БИТ ФЕСТ: СВЕТСКИ ЏЕЗ ОРКЕСТАР

Во Пациото на ЗМГ се одржа концерт на светскиот оркестар на Џејмс Џез (ЈМ JWO). Настапот на Бит Фест е дел од европската турнеја на Светскиот оркестар на џезот, во чии рамки млади музичари од 12 различни земји од 6 различни континенти ги посетуваат Македонија, Бугарија, Хрватска и Словенија предводени од меѓународно признатиот  американски тромбонист, композитор и просветител Луис Бонила.