БИТ ФЕСТ: СВЕЧЕНО ЗАТВОРАЊЕ НА ФЕСТИВАЛОТ „ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ“

БИТ ФЕСТ: СВЕЧЕНО ЗАТВОРАЊЕ НА ФЕСТИВАЛОТ „ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ“

Во големата сала на Центарот за култура со одржувањето на интернационалната вечер свечено беше затворено овогодишното 48. по ред издание на Републичкиот фестивал на народни песни и игри “Илинденски денови“. Во рамките на интернационалната фолклорна разгледница настапија гостите од Полска, Грција, Северен Кипар, Јапонија и Шпанија.

На гостите за учеството на фестивалот им се заблагодари директорката на Центарот за култура во Битола, Маја Андоновска – Илиевски, а Градоначалничката на Општина Битола, м-р Наташа Петровска ги поздрави присутните учесници и гости и го најави големиот концерт на Виолета Томовска и групата “Фонтана“.

Завршниот концерт создаде посебна атмосфера, а беше награден и со силни аплаузи од публиката.