БИТ ФЕСТ: СОЛСТИС – ФЕСТИВАЛ НА МУЗИКАТА

БИТ ФЕСТ: СОЛСТИС – ФЕСТИВАЛ НА МУЗИКАТА

На Широк Сокак се одржa фестивалот на музиката– Фестивал„Fete de la music“ – СОЛСТИС во организација на Француската Алијанса. Во рамките на овој фестивал, настапија хип хоп студио Сања – танцов клуб, детскиот хор „Ѕвончиња“ и пензионерската пејачка група „Сирма војвода“. Како и „Guess who” и „Fragment”, а пред мезе бар 102 настапија Crossroad blues band.