БИТ ФЕСТ: КОНЦЕРТ: ТРИО СОПРАН КЛАРИНЕТ И ПИЈАНО

БИТ ФЕСТ: КОНЦЕРТ: ТРИО СОПРАН КЛАРИНЕТ И ПИЈАНО

Во Концертната сала на Завод и музеј, триото сопран, кларинет и пијано, во состав Игор Бакревски, Марија Наумовска и Андреја Наунов изведе романтична музика за сопран, кларинет и пијано. Во рамки на синоќешната програма, беа изведени: G.F.HANDEL – “Nell dolce dell’oblio”A.SCARLATTI – “Cantata”P. GEVAUX – “Dieu, du Bonheur”G.PAISELLO – “Lode al ciel”A. FRIES – “Imalten Parke” nr.1 “Ahnung”F. SCHUBERT – “Der Hirt auf demFelsen”.