БИТ ФЕСТ: ЧЕТВРТА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР „ИНТЕРНАЦИОНАЛНА МУЗИКА И ИГРА“

БИТ ФЕСТ: ЧЕТВРТА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР „ИНТЕРНАЦИОНАЛНА МУЗИКА И ИГРА“

Четврта фестивалска вечер „Интернационална музика и игра“

1. „Филои Тис Парадосис“ Кожани, Грција
2. АФС “Франце Маролт“ Љубљана, Словенија
3. Фолклорен Ансамбл „Пол’ана“ Брно, Чешка
4. КУД „Петар Прерадович“ Џурџевац, Хрватска
5. „Лос дел Био Био“ Консепсион, Чиле

Свечено затворање на фестивалот
со концерт на традиционална музика и игра
во изведба на:
АНСАМБЛ „МАКЕДОНИЈА“ СКОПЈЕ