БИТ ФЕСТ: 35 ГОДИНИ КУГЛАЊЕ ВО БИТОЛА

БИТ ФЕСТ: 35 ГОДИНИ КУГЛАЊЕ ВО БИТОЛА

Во организација на Здружението на граѓани Нови перцепции, во КЦ Магаза, беше прикажан документарниот филм – насловен „35 години куглање во Битола (1982-2017). Присутните имаа можност да слушнат за развојот на кугларството во нашите простори, а особено во Битола, во назначениот период.