БИТ ФЕСТ: 35 ГОДИНИ ЛИКОВНО ТВОРЕШТВО НА ДРАГАН НАЈДЕНОВСКИ

БИТ ФЕСТ: 35 ГОДИНИ ЛИКОВНО ТВОРЕШТВО НА ДРАГАН НАЈДЕНОВСКИ

Во организација на ДЛУБ, во Културниот центар Магаза се одржа уште еден значаен настан, исполнет со посебна енергија, емоции и уметност. Ликовниот уметник Драган Најденовски ја отвори својата јубилејна изложба по повод „35 години од ликовното творештво“. Делата говорат за големината и значењето на ова долгогодишно творештво.